Bestellen in Nederland of in België?

Inhoudsopgave

Bestellen in Nederland of in België

Bestellen in Nederland of in België?

Als Belg is online bestellen mogelijk in zeer veel landen. Door Vlamingen worden de meeste bestellingen geplaatst in België en daarna komt al vrij snel Nederland. Dit heeft een aantal oorzaken. Het online landschap in Nederland is veel verder ontwikkeld dan in België, er zijn daar eerder webshops ontstaan met serieuze aantallen en ook grote partijen als Bol.com bestaan al zeer lang in Nederland.

Belgen zijn daardoor snel geneigd bepaalde aankopen bij de Nederlandse webshops. Het allerbelangrijkste aspect is natuurlijk de prijs. Bepaalde categorieën, zoals consumenten electronica als camera’s, zijn in Nederland aanzienlijk goedkoper te bestellen. Daarbij is het vaak ook nog zo dat de Nederlandse webshop een betere of bekendere naam heeft dan hun concurrent in België.

Gek genoeg is het ook nog zo dat pakketjes vanuit Nederlandse distributiecentra sneller geleverd worden dan degenen die in België zelf liggen. Nederlanders zijn inmiddels eigenlijk gewend dat een pakket de volgende dag geleverd wordt na bestelling. In België zijn levertijden van 3 of 4 dagen nog steeds gangbaar, maar de Belgische consument hecht eigenlijk ook vrij veel waarde aan deze snelle levering.

Een belangrijke reden voor dit verschil in levertijd is dat nacht- en avonddiensten in België een stuk kostbaarder zijn vanwege de regels op het uurtarief na 17:00. Het verwerken van online bestellingen gebeurt vooral ’s nachts, zowel in de magazijn als de distributiecentra van de vervoerders. Hierdoor kunnen Belgische webshops soms niet concurreren met collega’s over de grens, waar wel gewoon doorgewerkt kan worden na 17:00u.

Desalniettemin komen ook veel Belgische webshops tegenwoordig goed uit de verf en komen zelfs ook veel Nederlanders, Duitsers en Fransen aan deze kant van de grens bestellen. Uiteindelijk is de klant koning en bepaalt de klant waar hij of zij bestelt. Als je van te voren twijfelt waar jij een uitgave moet doen is het vaak goed om de reviews te lezen van klanten die jou voor zijn gegaan. Dan weet je precies wat je kunt verwachten na jouw aankoop!

Reviewz Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op info@reviewz.be.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.