Wat mag ik niet vergeten op Backpack reis?

Inhoudsopgave

Backpack reis

Wat mag ik niet vergeten op Backpack reis?

Een zeer populaire manier van reizen, zeker onder jonge mensen maar ook andere avonturiers is het reizen met zo min mogelijk bagage. Eigenlijk door te vertrekken met enkel een rugzak en weinig geld, en te gaan trekken door verre oorden, vaak vertrekt men richting Zuid-Amerika of Zuid-Oost Azië of Australië.

Een van de belangrijke zaken van een backpack reis is de zelfredzaamheid, mede doordat je weinig mee kan en wil nemen, omdat je het immers op je rug moet dragen. Toch zijn er enkele essentiële zaken die wij zouden aanraden wel degelijk mee te nemen of reis als backpacker.

Comfort is in de regel niet de hoofdzaak, maar juist daarom is het een goede tip om een reiskussen mee te nemen. Een compact kussen waardoor je op vele plekken en momenten even kort de ogen kunt sluiten. Ook voorkom je hiermee dat je bijvoorbeeld klachten in je nek en schouders ontwikkelt die een schaduw werpen over je mooie reis.

Vergeet ook zeker je wereldstekker niet. Dit is een handig voorzetstuk waardoor je op de meeste plekken in de wereld gewoon met je Belgische stekker je apparaten kunt gebruiken, ook al is het stopcontact in het land dat je bezoekt heel anders. Een onmisbaar stuk gereedschap voor elke backpacker!

Een zaklamp. Zeer belangrijk. Hierdoor kun je altijd en overal je weg vinden in het donker, bijvoorbeeld als je onverhoopt vast komt te zitten of als je ergens in onherbergzaam terrein ’s nachts even moet plassen. Tegenwoordig heb je ook gecombineerde powerbanks op zonne-energie die ook nog een zaklampje hebben ingebouwd, superhandig!

Heb je nog ruimte over in je rugzak? Wij vinden een reisklamboe eigenlijk ook een onmisbaar onderdeel van je reis. Als je ergens moet slapen met veel muggen zonder bescherming is dat bijzonder vervelend, dan kun je een compacte klamboe als een verademing ervaren.

Er zijn veel gespecialiseerde winkels en webshops voor backpackers, hier zitten zeer kundige bedrijven bij en helaas soms ook wat minder goede. Daarom raden we je aan altijd even de reviews te lezen, zowel voordat je een reis boekt als wanneer je de benodigde spullen gaat aanschaffen bij bijvoorbeeld een Belgische webshop.

Reviewz Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op info@reviewz.be.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.